ÇANAKKALE SANAT TİYATROSU
 
 
 
BİLGİN DEDE
Çocuk Oyunu
1 perde - 35 dakika

 
 
Yazan - Yöneten Abdülkadir Katra
Oyun Hakkında

Bilgin Dede oyunumuzda, iki farklı konunun işlendiği eserlerle çocuk izleyicilerin gelişimlerine katkı sunulmaktadır. Bu iki eser, Peygamber Efendimizin iki hadisi üzerine kurgulanmıştır. Zaman konusunun işlendiği eserimiz, “İki şey vardır; insanların çoğu onun değerini bilmezler: Sıhhat ve boş vakit” hadisi üzerine, Merhamet adlı eserimiz ise; “Merhamet etmeyene merhamet edilmez” hadisi üzerine oyun konularımız işlenmiştir.

İlk eser olan Zaman’da, zamanını bilgisayar oyunlarıyla boşa harcayan Yusuf annesini üzmektedir. Bilgisayar oyunlarından biraz uzaklaşıp ders çalışması gerektiğini vurgulayan annesiyle sağlıklı iletişim kuramayan Yusuf, bir gün kendisini yine bilgisayar oyununa kaptırdığı sırada birden oyunun içine girer. Oyun içine hapsolan Yusuf’un yardımına Bilgin dede yetişir ve onu bu durumdan kurtarır.

Aklı başına gelen Yusuf, Bilgin Dede’ye ve annesine artık bilgisayar oyunlarıyla zamanını boşa harcamayacağına ve derslerine yoğunlaşacağına dair söz verir. Artık Yusuf, zamanın kıymetini anlamıştır.

İkinci eser olan Merhamet’te ise, bilindik bir hikâye olan Karınca ve Ağustos Böceğinin dünyasına yolculuk yapılmaktadır. Karınca bir hastalığa yakalanır. Bu hastalık merhamet hastalığıdır. Sebebi ise karıncanın çok cimri olmasıdır. Cimri olduğu için ve Ağustos böceği ile yiyeceklerini paylamadığı için bu hastalığa yakalanmıştır. Neyse ki Bilgin Dede ve doktor karıncanın yardımına yetişir ve ona merhametli olmayı ve paylaşmayı öğretirler. Bu sayede iyileşen karınca, ağustos böceği ile samimi bir dostluk kurar.
 
Neden Çanakkale Sanat Tiyatrosu'na Katılmalısınız?
 
  • Sanatsal oyunlarımız içinde yaratıcılığınızı ve tiyatral yeteneğinizi keşfedin.
  • Diğer Türkiye tiyatrolarındaki meslektaşlarınızla tanışın ve iletişim kurun.
  • Uluslararası sanatsal işbirlikleri oluşturun.
  • Yeni fikirlerden ilham alın ve en iyi uygulamaları paylaşın.
  • Avrupa ve uluslararası düzeyde Türk Tiyatrosu'nu temsil edin.
Yeni bağlamları, şehirleri ve bakış açılarını bize katılarak keşfedin...
0555 7685514
sanattiyatrosu17@gmail.com